Η εταιρεία Join Us OE σας προτείνει κάποιες δραστηριότητες που σκοπό έχουν να ψυχαγωγήσουν και εμμέσως να εκπαιδεύσουν τα παιδιά με εργαλεία όπως είναι το παιχνίδι, η μαγειρική, η καθημερινότητα του σπιτιού.

Η δημιουργία και τήρηση ενός δομημένου προγράμματος μπορεί να βοηθήσει στη νέα καθημερινότητα που έχει επιβάλει η εξάπλωση του κορωνοϊού καθώς παιδιά και γονείς περνούν τις περισσότερες, πολλοί και σχεδόν όλες, τις ώρες της ημέρας στο σπίτι.

Το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να δημιουργεί μια ρουτίνα στο παιδί, η οποία όσο το δυνατόν περισσότερο να προσομοιάζει με την προηγούμενη κατάσταση.

Για παράδειγμα : το παιδί μπορεί να μην πηγαίνει στο σχολείο, όμως μπορούμε να ορίσουμε ώρες διαβάσματος και εργασιών στη διάρκεια του πρωινού, αξιοποιώντας υλικό του σχολείου, του διαδικτύου κλπ. Επίσης, αν κάθε Τρίτη έκανε την προπόνηση του στο μπάσκετ αυτό θα ήταν καλό να το συνεχίσει με τη μορφή εξάσκησης μέσα στο σπίτι ή στην αυλή του σπιτιού.

Παρομοίως, θα πρέπει να καθοριστούν οι ώρες ξεκούρασης, ύπνου, δημιουργικής απασχόλησης κλπ. Αυτή λοιπόν η καθημερινότητα θα χαρίσει στο παιδί ένα αίσθημα ασφάλειας, θα διατηρήσει το ενδιαφέρον του για τις αγαπημένες του ασχολίες, θα μειώσει το άγχος και τυχόν εκνευρισμό.

Αποφύγετε τα παιδιά να ασχολούνται πολλές ώρες στην τηλεόραση, το tablet ή το κινητό. Η τηλεόραση συνεχώς μεταδίδει ειδήσεις, που περιέχουν νέα για τον κορωνοϊό που το παιδί ενδεχομένως δεν μπορεί να επεξεργαστεί και να κατανοήσει με δυσχερείς συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική του κατάσταση (σύγχυση, άγχος, φόβος, λύπη κ.α).

Ενδεικτικές Δραστηριότητες 1

Ενδεικτικές Δραστηριότητες 2